Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Збережемо планету разом!

Дата: 25.04.2019 17:16
Кількість переглядів: 3431

Фото без опису

22 квітня вся планета відзначає Міжнародний день Землі. З метою  формування в учнів екологічно активної позиції, прагнення діяти для збереження довкілля, сприяти забезпеченню стійкого розвитку особистості учня, його родини, а також привернути увагу якомога більшої кількості людей до проблем нашого спільного дому – планети Земля, в школі вже стало традицією  в квітні проводити тиждень  «Я – частина природи».  

Розпочався тиждень  конкурсом малюнків «Я – за чисте довкілля» та соціальних плакатів «Збережемо природу разом». В  фойє школи працював інформаційний стенд «Любимо Землю – наш спільний дім».

Під час операцій «Чистодвір» та «Турбота» учні ЗЗСО дбайливо прибрали територію школи, надали допомогу літнім одиноким людям нашого села. Вчительським колективом омолоджено кущі чорної смородини на території освітнього закладу.

Цікавим був виступ учасників агітбригади «Паросток» під керівництвом Канюки Т.Д., які в п'ятницю,  19 квітня, вдало виступили на центральній площі села, подарували всім присутнім листівки з правилами шанобливого ставлення до природи та ще раз нагадали односельцям і учням школи про дбайливе ставлення до неї, її збереження для майбутніх поколінь.

Останній день тижня, а саме 22 квітня, - Міжнародний День Землі, був, мабуть, найцікавішим.  Розпочався він екологічним заходом «Не руйнуй гармонії земної», який підготували та провели заступник директора з виховної роботи Овчар О.М. та педагог-організатор Канюка Т.Д. Під час заходу учні переглянули цікаві відеофільми: «Міжнародний День Землі», «Крик Землі»  (про природу, її красу, багатство, беззахисність), слухали вірші учениць 10 класу Ланець Наталії, Туревич Єлизавети, Дебель Вікторії, ще раз переглянули виступ шкільної агітбригади «Паросток» (Петреній Юлія, Войкова Аріна, Максимова Наталія, Кім Злата, Тишківська Валерія, Романенко Ольга). Релаксацією заходу став  відеоролик «Земля – наш спільний дім», який ще раз нагадав всім присутнім про безмежну, чарівну, щедру та багату нашу планету.

Відразу ж після заходу відбувся квест «Знай і оберігай природу рідного краю!» для учнів 3-11 класів. Для команд учнів 3-4 класів завдання   підготували вчителі початкових класів Кривко Т.Б. та Микало Ю.М. Не менш цікавими виявились завдання для учнів 5-7 класів, які  підготував   вчитель предмета «Захист Вітчизни» Горлач В.Я. І, нарешті, в «бій» вступили старшокласники, учні                       8-11 класів, яких вчитель географії та біології Григоренко А.А. також не залишив без «сюрпризів» у завданнях. Звичайно, в квесті не було переможців і переможених, а конкурси дали можливість ще раз поповнити знання: про при- природу, про дбайливе ставлення до неї, про вміння висаджувати та доглядати за рослинами. Також в цей день вчитель Горлач В.Я провів для учнів 10 класу майстер-клас по  обрізанню плодових дерев та формуванню крони.

Закінчився День Землі акцією «Зробимо село красивим!», під час якої учні та вчителі нашого закладу прибрали територію парку біля школи, зібравши близько 1тонни сміття!

Підводячи підсумки тижня  цікавих та повчальних заходів, проведених у нашій дружній шкільній родині, хочемо ще раз всіх закликати: «Пам'ятаймо, що  всі ми несемо моральну відповідальність перед своїми внуками і правнуками за здоров’я і долю нашої планети. Бережімо нашу Землю!  Всю­ди, на кожному кроці,  всі разом і кожний окремо! Адже завтрашній день Землі буде таким, яким ми його зробимо сьогодні!

   Заступники директора КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів» О.Овчар, О.Сопіна



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора